Creează cont | Login
English worldvision.org

De ce să îţi donezi ziua de naştere?

Pentru că România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din Europa. Majoritatea gospodăriilor din țara noastră, în special cele din mediul rural, nu sunt racordate la rețele de apă curentă, fapt care accentuează apariţia bolilor în rândul copiilor. Doar 86% din populația României dispune de asigurarea socială de sănătate.

Aproape jumătate (49,2%) dintre copiii din România erau expuși în 2016, riscului sărăciei și excluziunii sociale, cel mai înalt procent din rândul statelor membre ale Uniunii Europene. Riscul de sărăcie pentru copiii din mediul rural este de trei ori mai mare decât pentru cei din mediul urban.

Jumătate dintre părinții din România nu pot oferi copiilor o dietă minim acceptabilă cu alimente din fiecare grupă alimentară. În mediul rural, 74% dintre familii au dificultăți în a le asigura copiilor o alimentație de calitate. În fiecare seară, 1 din 10 copii de la sate se duce la culcare flămând.

Rata abandonului școlar din România a atins o valoare record de 19.1%, iar 74% dintre copiii care abandonează școala trăiesc la sate. Aproape 42% dintre tinerii cu vârsta peste 15 ani sunt analfabeţi funcțional, dublu față de media UE, ținta fiind de 15% până în 2020.

Unde merg cadourile tale