Creează cont | Login
English worldvision.org

Pachet igienă

Peste jumătate dintre copiii de la sate trăiesc în locuințe fără apă curentă, fără baie în casă şi fără posibilitatea de a se spăla în fiecare zi. Oricât de mult s-ar strădui, sărăcia și deznădejdea părinților se vede pe chipurile şi mâinile murdare ale copiilor. Pentru o mamă din mediul rural, să ţină un bebeluș uscat și curat fără scutec şi doar cu apă adusă cu găleata de la fântână.

pachet de scutece, șampon, săpun
80 RON

Jucării

Singurele lucruri care stârnesc creativitatea copiilor sunt posibilele surse alternative de hrană sau găsirea unui loc sub acoperiș în care să nu plouă, sau să nu fie frig. Jucăriile (primele obiecte care stimulează dezvoltarea) sunt inexistente.

joc puzzle, carte de povești, carte de colorat, cutie de culori
50 RON

Rechizite

Aproape unul din trei copii de la țară părăsește școala înainte de clasa a noua. În mediul rural, 62% dintre gospodăriile cu copii de vârstă școlară abia își permit stricul necesar pentru creșterea copiilor, iar rechizitele și manualele școlare nu sunt o prioritate pentru supraviețuire.

penar echipat, caiete dictando, caiete matematică, acuarele, bloc desen
75 RON

Pilotă

Când vine iarna, o plapumă poate fi adăpost și sursă de căldură pentru o întreagă familie. Doar 17% dintre locuințele din mediul rural sunt racordate la gaze, 26,8% au centrală termică individuală, 33,2% au casele termoizolate.

pilotă matlasată
100 RON

Alimente

Te-ai culcat vreodată flămând? Dacă da, probabil n-ai cum să uiți senzația că ceva te sfâșie pe dinăuntru. Imaginează-ți doar cum este să culci un copil căruia îi este foame. Unul din zece copii de la sat merge la culcare flămând.

zahăr, orez, ulei, conserve, paste făinoase, pastă tomate
150 RON

Îmbrăcăminte

Mulți dintre copiii din familiile sărace au un singur trening pentru tot anul. Există familii în care copiii ajung la școală doar când le vine rândul să poarte hainele cele bune din casă. În mediul rural, 70% dintre părinții de la sate cu o situație financiară precară spun că banii abia ajung de la o lună la alta.

Trening, geacă, pulover, set manuși, căciulă și fular, ciorapi groși.
210 RON